Trafi: sähköautojen ja pistokehybridien rekisteröintimäärät kaksinkertaistuneet vuodessa

Trafin uutisen mukaan vaihtoehtoisia käyttövoimia (ladattavat hybridit eli pistokehybridit, sähköautot, kaasu, flexifuel) hyödyntävien henkilöautojen ensirekisteröintimäärä kasvoi vuonna 2017 yli kaksinkertaiseksi edellisvuodesta. Yhteenlaskettu rekisteröintimäärä oli 3489, joka on 117% enemmän kuin vuonna 2016.

Samoista avoimista tilastoista nähdään, että dieselin suosio on kääntymässä odotetusti laskuun. Laskua ensirekisteröintimäärissä on 8,6% edellisvuoteen verrattuna.

Volvo V60 D6 pistokehybridi

Sähköä hyödyntävien käyttövoimien osuus vaihtoehtoisista käyttövoimista oli vuoden 2017 ensirekisteröinneissä 88 %, joka on vastaavaa tasoa kuin edellisvuonna.

Kaasuautojen osuus vaihtoehtoisista käyttövoimista on 12,4% ja kaikista ensirekisteröinneistä 0,37%. Kaasuautojen suosio on kasvanut voimakkaan kampanjoinnin ansiosta, mutta jäänee vaihtoehtoisissakin käyttövoimissa marginaaliin tekniikan monimutkaisuuden, vikaherkkyyden ja tankkauksen hankaluuden vuoksi.

Sähköautojen ja pistokehybridien latausmäärät jatkanevat kasvua entisellä kiihtyvällä urallaan lähitulevaisuudessa. Kasvua vauhdittavat uusien sähköautojen suora hankintatuki sekä vähäpäästöisille autoille tarkoitettu romutuspalkkio. Eniten kasvua vauhdittaa kuitenkin jatkossakin sähkömoottorin ylivertaisuus. Kun sähkökäyttöistä autoa on kokeillut, paluuta vanhaan ei ole!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

Hyväksyn tietojen tallennuksen