Taloyhtiöt voivat hakea nyt tukea sähköautojen latauspisteiden asennukseen

Taloyhtiöt, eli asuinkerrostalot ja rivitaloyhtiöt, ovat voineet elokuun alusta lähtien hakea avustusta sähköautojen latausinfrastruktuurin rakentamiseen ja parantamiseen. Avustusta voi hakea vähintään viiden autopaikan latausmahdollisuuden rakentamiseen.

Yksinkertaisimmillaan tämä voi käytännössä tarkoittaa esimerkiksi kolmen kahdelle autopaikalle yhteisen lämpötolpan muuttamista tai helpommin vaihtamista lataustarkoitukseen sopivaksi. Useimmiten muutama latauspiste on mahdollista rakentaa ilman sähköjärjestelmän muutoksia. Monessa tapauksessa voi olla kuitenkin järkevintä varautua heti kerralla pidemmälle tulevaisuuteen ja tilata kartoitus esimerkiksi Parkkisähköltä tai Virralta.

Valtion talousarviossa avustuksille on varattu 1.5 miljoonaa kolmen vuoden ajalle (2018-2021).
Tuki kattaa esimerkiksi sähköpääkeskuksen muutostyöt ja niihin liittyvät tavanomaiset maanrakennustyöt, kuten putkitukset tai kaapeloinnit.

Avustuksen perusteena oleviin kustannuksiin hyväksytään sähköautojen latausinfrastruktuurin rakentamisen edellyttämät

  • kartoitus latauspisteiden asentamismahdollisuudesta ja sijoituksesta, jos hanke toteutetaan
  • hankesuunnitelma, jos hanke toteutetaan
  • kiinteistön sähköliittymään, sähkönousuihin, sähköpääkeskukseen sekä putkitukseen ja kaapelointeihin kohdistuvat muutostyöt ja näihin liittyvät tavanomaiset maanrakennustyöt;
  • latauslaitteeseen liittyvät kustannukset, jos latauslaitteet ovat avustusta hakevan yhteisön omistuksessa;

Avustus kattaa 35% investoinnin kustannuksista, kuitenkin enintään 90000€. Projektin tulee olla valmis ja tukihakemuksen sisällä kolmen vuoden kuluessa tuen piiriin ilmoittautumisesta.

Lisätietoa tuen hakemisesta saat suoraan ARAn sivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

Hyväksyn tietojen tallennuksen